PeuteryogaHeb je behoefte aan tijd voor jezelf, samen zijn met je kindje? Kom samen met je peuter de wereld ontdekken en vlieg mee naar de regenboog! Met plezier bewegen en ontspannen staat voorop bij peuteryoga!

Peuters zijn volop bezig de wereld te ontdekken. Verwonder je, samen met je peuter, over de schoonheid van de wereld waarin we leven, de dieren, de natuur, de seizoenen.

Door samen yoga te doen ontdek je manieren om samen te ontspannen, zodat je vanuit ontspanning nieuwe dingen kan leren. Zo komen jullie beiden tot rust en samen in balans wat helpt om een nieuw (slaap)ritme te vinden.

Wist je dat peuters uit zichzelf bepaalde yogahoudingen doen, zoals de neerwaartse
hond of de cobra?

Bij peuteryoga doe je alle oefeningen samen met je peuter en komen de verschillende aspecten van een yogales spelenderwijs aan bod. Vaak doen we aan de hand van een verhaal dieren na, luisteren we naar muziek en zingen liedjes. Ook besteden we op speelse wijze aandacht aan de ademhaling door bijvoorbeeld te blazen tegen een veertje of te kijken naar een knuffel die beweegt op de buik. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Het yoga opwarmliedje
Aan het begin van een peuteryoga les, starten we met opwarmen, bv door het yoga opwarmliedje te zingen, waarbij je bewegingen uitvoert op de muziek.

In deze
video laat ik je dit liedje zien en kun je hem gelijk meedoen, samen met je kindje. De melodie zal je vast bekend voorkomen!

Zin gekregen in meer? Binnenkort gaat weer een nieuwe cursus van start. De lessen zijn op vrijdag van 10:30 - 11:30 uur in een zaal in het Dorpscentrum Oegstgeest.
De cursus bestaande uit 6 lessen start op 10 maart 2023.

Meld je aan en ontdek samen met je peuter de wereld!Ervaringen van deelnemers
Wat anderen over de cursus zeggen:

"Ik schreef mij al 2 keer in voor de peuteryoga cursus omdat mijn dochter zo enthousiast was. Mijn belangrijkste inzicht was het contact dat zij samen met de andere kindjes had. Het allerleukste aan de peuteryoga vind ik echt q-time voor ons samen. Ik kan je zeker aanraden om je voor deze cursus aan te melden samen met je kindje! Wij zingen nog wekelijks het yoga-liedje en soms wil ze zelfs 'yogales i.p.v. winkeltje' spelen. 'Namaste mama' Super leuk".
Willemijn, moeder van Luna (2,5 jaar).
10 MAR
2023
Peuteryoga wordt gegeven als cursus met zes lessen van een uur. De eerstvolgende serie start op 10 maart 2023.

De lessen zijn geschikt voor kinderen van twee t/m
vier jaar. De peuter doet alle oefeningen samen met de ouder/ verzorger/ opa/oma.

Ervaring met yoga is niet nodig om aan
peuteryoga mee te doen.

Gun jezelf een yogamoment, samen met je kindje, waarin je lekker kunt bewegen maar ook tot rust komt en kunt ontspannen.

Praktische informatie over eerstvolgende serie:
De cursus bestaat uit zes lessen van een uur. De groep bestaat meestal uit drie tot zes ouders/verzorgers met hun peuter.

Lestijd: vrijdagochtend 10:30 - 11:30 uur in Dorpscentrum Oegstgeest.

Data: 10, 17, 24, 31 maart, 14 en 21 april 2023
Eerstvolgende cursus:
nader te bepalen.

Kosten: €90

Dorpscentrum Oegstgeest

De lessen in het Dorpscentrum Oegstgeest vinden plaats op vrijdagochtend in de Nieuw Rhijngeestzaal.

Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.

© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy